İnşaat sektöründe kullanılan betonun belli bir dayanıklılık ve mukavemet kazanması zaman isteyen bir işlemdir. Bu zaman aralığı hava şartlarına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Atılan betonda kullanılan malzeme ve oranları bu süreye değişkenlik katar. Beton ıslak kalırsa ne olur sorusu merak edilen önemli bir konudur. Atılan betonun kendi kendine kurumaya bırakılması yapılan yanlışların başında gelir. Betonda oluşan nem ve ıslaklıklar betonun yapısının bozulmasına ve çatlakların oluşmasına neden olur. Atılan betonun üzerinde nem ve ıslaklık fark edildiğinde mutlaka müdahale edilmelidir.

Aksi halde bu durum istenmeyen durumlar doğuracaktır. Beton için olumsuz hava şartları olan kar, yağmur, fırtına ve tipi betona zarar vererek dayanıklılığını düşürür. Bu tür havalarda atılan betonlara mutlaka beton kurutma yöntemleri uygulanmalıdır. Doğal yolla kurumasının imkânsız olduğu bu tür hava durumlarında kullanılan nem alma cihazları son derece kullanışlı ve kolay bir uygulamadır. Uygulanan bu yöntem ile atılan betonlar uzun seneler sorunsuz ve sağlam bir şekilde kullanılır. 

Beton Kurutma ve Nem Alma Yöntemleri 

Beton için uygun olmayan hava şartlarında atılan betonlar, nemlenerek dayanıksız bir hal alır. Beton ıslak kalırsa ne olur  sorusunun yanıtı ise tamamen hüsrandır. Nemli kalan beton çatlama yaparak dayanıksız bir yapı oluşturur. Bu nedenle olumsuz hava şartlarında mutlaka nem alma cihazları ve kurutma yöntemleri tercih edilmelidir. Bu yöntemlerin başında nem alma cihazları gelir. Bu cihazlar betonda bulunan fazla nemi alarak, betonun mukavemetini arttırır.

Her türlü hava şartlarında kullanıma uygun olarak üretilen bu cihazlar, zamandan büyük tasarruf sağlar. Beton atma işleminin hemen ardından bu yöntem uygulanabilir. Bu sayede beton ıslak kalırsa ne olur  sıkıntısından kurtulmuş olursunuz. Firmamızdan nem alma ve nem kurutma hizmetleri konusunda bilgi ve hizmet alabilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir